ondanks regen meer toeristen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Ondanks het druilerige weer verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) deze zomer meer buitenlandse toeristen.

Het aantal Nederlanders dat kiest voor een vakantie in eigen land, blijft na twee jaar van groei naar verwachting gelijk. Dat meldde het NBTC dinsdag.

Mensen die al een vakantie geboekt hebben, stellen zich op de regen in, leert de ervaring. ,,Wij hebben helaas geen invloed op het weer maar de sector is inventief en speelt daar goed op in'', zei een woordvoerster. Bungalowparken en campings hakken al langer met dat bijltje.

De groei van het aantal buitenlandse toeristen komt voornamelijk uit de buurlanden, waar het ook bepaald geen goed weer is. ,,Het heeft vooral te maken met de nasleep van de economische crisis, waardoor mensen dichter bij huis blijven, daar profiteren wij in het geval van Belgiƫ en Duitsland van.'' Er komen meer dan 1 miljoen Belgen en Duitsers op bezoek.

Nederlanders

Nederlanders gaan niet vaker in Nederland op vakantie, maar ook niet erbuiten. De prognose is dat Nederlanders deze zomer 8,4 miljoen keer weggaan, waarvan 4,3 miljoen keer naar het buitenland, gelijk aan vorig jaar.

Alle toeristen samen brengen circa 1,7 miljard euro in het laatje, waarvan buitenlanders goed zijn voor bijna 1 miljard.