Nederlanders boeken nog snel zonvakantie voor zomer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - Reisorganisaties hebben het aantal boekingen in de weken na de meivakantie flink zien toenemen. De boekingspiek is hoger dan normaal in deze periode van het jaar. Dat blijkt uit een rondgang langs reisorganisaties Oad, Thomas Cook en TUI Nederland.

De piek in boekingen compenseert voor de slechte start van het vakantieseizoen. De bedrijven willen geen precieze cijfers geven vanwege de concurrentiegevoeligheid.

Thomas Cook, het bedrijf achter de merken Neckermann en Vrijuit, kan niet echt een verklaring geven voor de plotselinge toeloop. "Wellicht dat het weer tegenviel in de meivakantie en dat mensen daarom alsnog een reis boeken met gegarandeerde zon", denkt een woordvoerder. Ook kan het zijn dat mensen dit jaar wachten op de storting van het vakantiegeld.

Een opvallende comeback wat betreft vakantiebestemmingen maakt Griekenland. TUI Nederland, bekend van de merken Kras, Holland International en Arke, ziet de markt voor het land dat steeds negatief in het nieuws is weer aantrekken, na een dip vorig jaar.

Hetzelfde geldt voor Thomas Cook, waar de boekingen voor Griekenland net zo'n vlucht maken als de gehele markt. Alleen bij Oad is er nog een kleine achterstand ten opzichte van voorgaande jaren. "Maar we kunnen niet zeggen dat Griekenland wordt gemeden door toeristen", stelt een woordvoerder.