Orka morgan verhuist naar Tenerife

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

HARDERWIJK (Novum) - Orka Morgan verhuist waarschijnlijk binnen enkele weken naar Tenerife. Het Dolfinarium in Harderwijk laat dinsdag weten een adoptiefamilie te hebben gevonden in een dierenpark op het Spaanse eiland.

Het Dolfinarium heeft bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie een vergunning aangevraagd voor de verhuizing en rekent erop dat die wordt versterkt. Morgan werd vorig jaar in de Waddenzee aangetroffen en verblijft sindsdien in Harderwijk.

Volgens wetenschappers kan de jonge orka niet vrijgelaten worden omdat het dier in de natuur alleen goede overlevingskansen heeft als ze met haar familie wordt herenigd. Dierenactivisten, verenigd in de Orka Coalitie, betwisten de onafhankelijkheid van de deskundigen en willen dat Morgan haar vrijheid terugkrijgt.

Volgens het Dolfinarium is snelheid geboden. "We hopen dat de Orka Coalitie dit ook inziet en afziet van vertragende rechtszaken", zegt directeur Marten Foppen. Volgens hem sluiten de groepssamenstelling en het leefgebied van de familie in het Loro Parque 'perfect' aan bij de behoeften van Morgan.