Berlijn beste stedentrip van Europa

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

ZEIST - Berlijn is de best gewaardeerde stedentrip binnen Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Zoover onder ruim 85.000 beoordelingen van vakantiegangers op de 23 internationale websites van de vakantiebeoordelingssite.

Hierbij werd gekeken naar de beoordeling van de meest populaire Europese steden op de aspecten sfeer, cultuur, uitgaansleven, de kwaliteit van de hotels en de populariteit van de stad. Het is voor het eerst dat Zoover de beste steden van Europa uitroept. Na Berlijn wordt Krakau door vakantiegangers als beste stad gewaardeerd, gevolgd door Rome op een derde plek.

  1. Berlijn
  2. Krakau
  3. Rome
  4. Barcelona
  5. Parijs
  6. Wenen
  7. Londen
  8. Maastricht
  9. Praag
  10. Stockholm

De einduitslag is gebaseerd op alle, zowel Nederlandse als internationale, reviews op de websites van Zoover. Voor alle criteria behaalt Berlijn gemiddeld genomen meer dan een 8, van de maximaal 10 punten. Zo scoort de Duitse hoofdstad hoog op cultuur en worden sfeer en omgeving op Zoover goed gewaardeerd, net als het Berlijnse nachtleven. Ook hotels scoren erg hoog in Berlijn. Geen enkele andere Europese stad scoort in deze categorie hoger. 

De Poolse hoofdstad Krakau is de verrassende nummer twee op de lijst. Destad wordt op Zoover vooral geroemd om haar cultuur en sfeer (9,1). Amsterdam staat op nummer 25 in de lijst. Hoewel Krakau met een 9,1 hoge punten scoort op het gebied van cultuur, behaalt Rome met een 9,4 van alle steden de hoogste score op dit criterium. Onze hoofdstad scoort met een 8,6 van alle aspecten het hoogst op cultuur en nachtleven (8,5).

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Recreatiegids