Nieuw schaatsseizoen van start in Rusland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

DEN BOSCH - Dit weekend start het internationale schaatsseizoen officieel metde eerste wedstrijd om de Essent ISU World Cup. In het Russische Tjseljabinskworden op vrijdagavond en zaterdag de 500, 1500, 3000 en 5000 meter verreden.Zondag staan de 1000 meter en ploegenachtervolging op het programma.

'We zijn benieuwd naar denieuwe ontwikkelingen in het schaatsen, waaraan de massastart en teamsprint eenbijdrage zullen leveren', vertelt Paul Boehlé, manager Sponsoring van Essent.'We zijn al ruim 12 jaar sponsor van het schaatsen en ieder seizoen opnieuwblijkt dat het een goede keuze is.' Ook de terugkeer van Sven Kramer op hethoogste podium zal de belangstelling voor de schaatssport een verdere impulsgeven.

Na Tjseljabinsk gaan de schaatsers naar de volgende wedstrijd in Astana,Kazachstan. Daar vindt ook de eerste proef plaats met een nieuwe discipline, demassastart. In het weekend van 2, 3 en 4 december, wanneer het internationaleschaatsen Heerenveen aan doet, staat de teamsprint bij wijze van proef op hetprogramma.

© Nationale Recreatiegids