Problemen met perslucht bij duikongeval

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

ALKMAAR - De duikers die afgelopen weekeinde betrokken waren bij het noodlottige duikongeval in de Duitse Kreidesee, hadden problemen met perslucht en drijfvermogen.

Dit melden ze op de website van het Delta Duikteam Alkmaar. Twee van de zes duikers van 54 en 59 jaar verloren het leven bij het ongeval, dat nog wel met vraagtekens is omgeven. De duikers die het ongeval overleefden, maken het naar omstandigheden goed. Twee van hen zijn in het ziekenhuis behandeld. Ze vragen media afstand te bewaren.

Geen lucht meer
Uit het gepubliceerde feitenrelaas op de website blijkt dat de 59-jarige duiker geen lucht meer had en via een reservemondstuk toegang kreeg tot de luchttank van een mededuiker. Zij zakten echter samen naar beneden. Het lukte hen niet een positief drijfvermogen te krijgen door een vest op te blazen of lood te verwijderen.

Beneden troffen de twee het 54-jarige slachtoffer levenloos aan. Op dat moment raakten ze door onbekende oorzaak los van elkaar en werd de helper ''als een raket'' naar de oppervlakte gelanceerd.