Molens Kinderdijk in financiele problemen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

DEN HAAG (Novum) - De stichting die de molens op de Kinderdijk beheert kampt met financiƫle problemen. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft een tekort van negen ton, meldt directeur Hans Hofstede maandag.

Het tekort is ontstaan door financieel wanbeleid van het oude bestuur. Zo bleek een restauratie van veertien van de negentien molens in 2008 vijf miljoen euro duurder uit te pakken dan verwacht. Ook werd geld besteed aan projecten die uiteindelijk niet gerealiseerd konden worden zoals een bezoekerscentrum op een onmogelijke locatie en een ' Kinderdijk in miniatuur'.

De stichting verkoopt de molens deze maand voor het symbolische bedrag van een euro aan de gemeente Nieuw-Lekkerland. Die staat vanaf dan garant voor het tekort.

Verder wordt gehoopt op een geldschieter en moet een aantal maatregelen de stichting weer financieel gezond krijgen. Overwogen wordt meer molens open te stellen en beter bereikbaar te maken vanaf het water, zodat het gebied aantrekkelijker wordt voor bezoekers. Waarschijnlijk zal ook het entreekaartje voor de molens duurder worden.