Strijd om finaleplaats songfestival barst los

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

Joan Franka in Bakoe. ANPBAKOE (ANP) - De strijd om een felbegeerde finaleplaats tijdens het 57e Eurovisiesongfestival barst dinsdagavond los. De acts uit 18 landen nemen het in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, tegen elkaar op in de eerste halve finale.

Kandidaten uit onder meer Belgiƫ, Finland, Griekenland en Rusland staan dinsdagavond op het podium. Tv-kijkers uit de deelnemende landen beoordelen samen met een vakjury de acts. De tien artiesten met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

Joan Franka komt namens Nederland donderdagavond voor het eerst in actie. Zij neemt het met haar liedje You and Me op tegen kandidaten uit 17 landen. De Nederlandse tv-kijker mag alleen stemmen op de artiesten die in de tweede halve finale optreden, behalve op Joan.Zaterdagavond is het tijd voor de finale van het Europese liedjesfestijn.

De acts uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italiƫ en gastland Azerbeidzjan zijn direct geplaatst voor de finale eindstrijd.De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival wordt dinsdagavond live uitgezonden door de TROS, vanaf 21.00 uur op Nederland 1.