Schaatsers teleurgesteld over nieuws Elfstedentocht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LEEUWARDEN (Novum) - Bekende schaatsers reageren woensdagavond teleurgesteld op het nieuws dat de Elfstedentocht voorlopig niet gaat plaatsvinden. Drievoudig olympisch kampioen Johann Olav Koss laat via Twitter weten erg verdrietig te zijn. "Wat een teleurstelling", aldus de Noor. "Erg jammer", is Ireen Wüst het met hem eens.

Ook Jochem Uytdehaage, Moniek Kleinsman en Jan Smeekens geven aan de beslissing te betreuren. Erben Wennemars was eveneens niet blij. Hij kreeg het nieuws tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door te horen en het leek erop dat hij moeite had niet in tranen uit te barsten.

Toch zijn er ook schaatsers bij wie de waterlanders zich niet meteen aandienen. Annouk van der Weijden, die net is aangekomen in Hamar voor wereldbekerwedstrijden dit weekeinde, geeft aan het weliswaar jammer te vinden dat de tocht der tochten nog niet gaat worden gehouden. "Maar ook wel blij dat ik hem dus niet mis dit weekend."

En Bart Veldkamp bestelt meteen maar champagne. "Zo zit ik toch nog relaxed in de KLM vlucht naar Oslo. Stewardess, een glaasje met bubbels graag", twittert de coach van de TVM-schaatsploeg.

Sommige schaatsers koesteren nog wel hoop. "De tocht is ooit een keer in december verreden, zes keer in januari en acht keer in februari. Het kan nog. De winter is pas net tien dagen begonnen", aldus Annamarie Thomas.