Grootse plannen voor het Kotterbos

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ALMERE - Het Kotterbos vlakbij Almere wordt al volop gevonden door omwonenden, maar is nog weinig afwisselend. Ook zijn de recreatiemogelijkheden nog beperkt. Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer gaan daarom in 2012 aan het werk in een deel van het Kotterbos. De partijen houden op 26 januari 2012 een inloopbijeenkomst over deze kwaliteitsimpuls, zo meldt Staatsbosbeheer.

Natuurboulevard
Er gaat een hoop gebeuren in het Kotterbos. Een natuurboulevard midden in het bos biedt straks uitzicht op water en bos. Bezoekers kunnen er wandelen en mountainbiken. Ook komen er nieuwe fietsverbindingen. Een deel van het populierenbos wordt een meer open en gevarieerd landschap van bos en bosweides.

Europese subsidie
Voor de kwaliteitsimpuls voor het Kotterbos ontvangt Flevoland subsidie van de Europese Unie. De provincie, Staatsbosbeheer en de gemeenten Lelystad en Almere willen het bos met deze werkzaamheden veelzijdiger maken dan het oorspronkelijke productiebos. In het voorjaar wordt het bos een lust voor het oog én aantrekkelijker voor vogels, vlinders en kleine zoogdieren.

© Nationale Recreatiegids