Curacao trekt meer Nederlandse toeristen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

WILLEMSTAD (Novum) - Een recordaantal Nederlanders is dit jaar naar Curaçao gereisd. Het eiland trok de eerste vijf maanden 62.153 Nederlandse bezoekers, bijna tweeduizend meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) donderdag bekendgemaakt.

Het aantal Nederlandse bezoekers steeg met ruim drie procent, maar het totaal aantal bezoekers steeg met negen procent tot ruim 170 duizend. Nederlanders zijn goed voor 46 procent van het aantal overnachtingen. Zij brengen gemiddeld 11,4 nachten door op het eiland.

Hoewel de Nederlandse zomerboekingen nog drie procent achterlopen ten opzichte van vorige zomer, verwacht het CTB over het hele jaar een groei van twee tot drie procent.

Curaçao verwelkomt ook meer Belgen en Duitsers, mede dankzij een wekelijkse rechtstreekse vlucht vanuit Düsseldorf. Dit jaar zijn ruim zevenduizend Duitsers naar het Caribische eiland gevlogen, een stijging van 130 procent. Het bureau hoopt dat er ook een rechtstreekse vlucht vanuit België komt.