Veel strandgangers houden het voor gezien

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ZANDVOORT (Novum) - Op de wegen van de stranden af is het drukker dan op de wegen naar het strand toe. Door het koude weer aan de kust maken veel strandgangers al vroeg een einde aan hun korte vakantie, zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst. In Bloemendaal en Zandvoort zorgt de uittocht volgens de politie voor files.

"Veel mensen die de afgelopen dagen aan de kust hebben doorgebracht houden het nu denk ik voor gezien", zegt de woordvoerder. "Het kan ook zijn dat mensen bij aankomst bij het strand meteen omdraaien. Maar het is moeilijk met zekerheid te zeggen, ik kan niet zien wie er in de files staan en waarom ze daar staan."

Even na het middaguur stonden files op de N57 van Ouddorp naar Rotterdam en de N59 van Zierikzee naar Hellegatsplein. "Het is in het verleden stukken drukker geweest met strandgangers tijdens Pinksteren, maar door de zeemist valt het vandaag wel mee."

In veel kustplaatsen is het volgens Weeronline slechts 13 graden. "In Zeeland schijnt het nog mee te vallen", zegt de woordvoerder van de VID. "Daar kunnen mensen dus van profiteren want op de wegen is het nog rustig."

Vorig jaar was het weer slechter. "Toen kwam het tot een flinke file op de A13 richting de Ikea in Delft." Dit jaar wordt dat niet verwacht. "Daarvoor is het weer in het binnenland nog te goed.