POPgroningen Talent Award voorrondes bekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

GRONINGEN - In februari start POPgroningen in Groningen met de voorrondes voor de Talent Award. Om het culturele klimaat van de popcultuur in de provincie te stimuleren is er voor gekozen om de zes voorrondes op verschillende locaties in de provincie te houden.

POPgroningen Talent Award is dé opstap voor lokaal talent om zich te profileren en kennis te maken met het optreden in professionele omgevingen. Tijdens de voorrondes presenteren de acts zich voor een jury, bestaande uit Groningse professionals uit de popcultuur. Deze beslist bij iedere voorronde wie doorgaat naar de halve finales in Simplon en uiteindelijk de finale in Vera.

Op vrijdag 3 februari start de eerste voorronde in Punt 1 in Leek. De laaste voorronde zal op zaterdag 25 februari plaatsvinden in Boelie's Pub in Winschoten. Alle voorrondes zijn gratis toegankelijk voor publiek en zorgen van 20.00 tot 00.30 voor een muzikale avond gepresenteerd door aanstormend Gronings talent.

De winnaar van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals als Eurosonic en stroomt automatisch door naar de finale van de SENA Performers POPnl Award in De Melkweg. De winnaar wint daarnaast een coachingstraject waarin aandacht wordt besteedt aan de ontwikkeling en professionalisering van de act.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Recreatiegids