Nick en Simon Ambassadeurs van de Vrijheid

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

HAARLEM (ANP) - Nick en Simon, Alain Clark en Go Back To The Zoo doen dit jaar als Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei de bevrijdingsfestivals aan. Ze vliegen met een helikopter langs de popevenementen om op te treden en aandacht te vragen voor het belang van vrijheid wereldwijd. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei dinsdag bekend.

Het thema van dit jaar is Vrijheid geef je door. Nick en Simon komen onder meer naar Bevrijdingspop in Haarlem, waar ze het jaarlijkse 5 minuten voor 5-moment leiden. Alle andere festivals schakelen op dat moment live op een beeldscherm naar Haarlem om met alle bezoekers stil te staan bij vrijheid. Verder reist het Volendamse duo ook nog naar Utrecht, Den Haag en Vlissingen.

Alain Clark is onder meer te zien in Zwolle, Groningen en Leeuwarden en Go Back To The Zoo staat op het podium in Rotterdam, Wageningen en Roermond. Op 5 mei zijn er 14 bevrijdingsfestivals door het hele land. Hier staan zo'n 250 bands op ongeveer 40 podia. Vorig jaar kwamen ruim 900.000 mensen op de evenementen af.