Museumpark Orientalis gered

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

HEILIG LANDSTICHTING (Novum) - Museumpark Orientalis in het Gelderse Heilig Landstichting is gered. De provincie heeft woensdag besloten toch een eenmalige subsidie van 165 duizend euro te verstrekken aan het voormalige Bijbels Openluchtmuseum.

Gedeputeerde Staten vinden dat het museum, dat is gewijd aan het jodendom, het christendom en de islam, op eigen benen moet staan en wilden de geldkraan dichtdraaien. In een vergadering van de Provinciale Staten van vorige week hield het aantal voor- en tegenstanders elkaar nog in evenwicht, maar woensdag sprak toch een meerderheid zich uit voor de subsidie.

Het museumpark zegt het geld nodig te hebben om een sluitende begroting van een miljoen euro voor de komende vier jaar te krijgen. Als dat lukt, kan Orientalis in 2017 naar eigen zeggen zonder subsidie voortbestaan.

Een woordvoerder zei vorig maand nog dat het einde oefening zou zijn als het museumpark de subsidie niet zou krijgen. Het park riep daarom op steunorientalis.nl de financiƫle hulp in van particulieren en bedrijven.