Paul Teng wint Stripschapprijs 2013

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Striptekenaar Paul Teng heeft de Stripschapprijs 2013 gewonnen. De maker van stripreeks Delgadito en strips over historische thema's als de Russische revolutie en de Spaanse burgeroorlog, heeft volgens Het Stripschap zijn sporen verdiend in de internationale stripwereld.

"De commissie van de stripschapprijzen is zeer onder de indruk van de omvang en de menselijkheid van het werk van Paul Teng", laat de organisatie weten. "Zijn grote fascinatie voor de geschiedenis van de Noord-Amerikaanse indianen en van Rusland onderscheiden hem van andere Nederlandse realisten."

"Maar daarnaast is hij ook een echte stripmaker, die het verhaal nooit ten koste zal laten gaan van het mooie plaatje. Opvallend is ook het menselijke karakter van zijn werk, dat met de jaren alleen maar groter is geworden."

De in 1955 geboren tekenaar treedt in de voetsporen van eerdere winnaars als Eric Heuvel, Minck Oosterveer, Hans G. Kresse en Aloys Oosterwijk. De Stripschapprijs, die bestaat uit een bronzen sculptuur met oorkonde, wordt in maart uitgereikt tijdens De Stripdagen in Gorinchem.