Nablussen brand bij Floriade duurt nog halve dag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

VENLO (Novum) - De brandweer heeft nog minimaal een halve dag nodig om de brand naast de Floriade in Venlo te blussen. Volgens een woordvoerder wordt de klus bemoeilijkt door hardnekkig doorsmeulend kunststofmateriaal. De wereldtuinbouwtentoonstelling, die donderdag eerder moest sluiten vanwege de rook, is vrijdag gewoon opengegaan.

Bulldozers trekken de smeulende plasticstapel op het terrein van het recyclingbedrijf uit elkaar. Dat is nodig om te voorkomen dat de stapel nog dagen blijft smeulen. Metingen hebben uitgewezen dat er geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, aldus de zegsman.

Een rookmassa hangt nog steeds boven Venlo en Horst aan de Maas. Volgens de brandweer kan de stankoverlast ogen, neus en keel irriteren en hoofdpijn veroorzaken. Bewoners met klachten wordt geadviseerd zich bij de huisarts te melden.

Een stapel inktpatronen was donderdag op het buitenterrein van een afvalverwerkingsbedrijf pal naast het Floriade-terrein in brand gevlogen. Een zwarte rookwolk bedekte een deel van het terrein, en roetdeeltjes kwamen neer op het park.

Bezoekers van de Floriade die donderdag een toegangskaartje hebben gekocht, mogen tot 7 oktober bij vertoon van het kaartje gratis naar binnen.