Snelle zesde stierenren in Pamplona

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

PAMPLONA (Novum/AP) - Bij een snelle zesde stierenren tijdens het jaarlijkse San Ferminfestival in het Noord-Spaanse Pamplona zijn donderdag zes mensen lichtgewond geraakt. Niemand werd door een stier op de hoorns genomen.

De stieren renden de route van 849 meter in slechts twee minuten. Duizenden mensen probeerden in de nauwe met kinderkopjes geplaveide straten van Pamplona de stieren een paar seconden voor te blijven. Bij een scherpe bocht aan het einde van het parcours gleden een paar van de zes stieren uit en klapten tegen een muur. Tientallen renners buitelden over elkaar heen.

Er zijn nog twee stierenrennen te gaan. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het jaarlijks terugkerende San Ferminfestival. Het eeuwenoude stadsfeest in Pamplona werd wereldwijd bekend door Ernest Hemingway, die in En De Zon Gaat Op van 1926 de stierenrennen beschreef.

Sinds 1924, toen werd begonnen met het bijhouden van gegevens over de traditie, zijn er vijftien mensen omgekomen bij de stierenrennen. De laatste keer was in 2009, toen een hoorn van een van de stieren een jonge Spanjaard in zijn nek raakte.