Weer wijziging in categorieen Grammy Awards

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

GRONINGEN (Novum/AP) - De organisatie achter de Grammy Awards heeft opnieuw de categorieën op de schop genomen. De belangrijkste wijziging is de herinvoering van de prijs voor beste Latin jazz album. Het schrappen van die categorie zorgde vorig jaar onder artiesten in het genre voor felle protesten en zelfs een rechtszaak.

De National Academy of Recording Arts and Sciences schrapte de prijs voor beste Latin jazz en dertig andere categorieën vorig jaar, om de concurrentiestrijd te intensiveren. Latin jazzmuzikanten stapten onder leiding van Bobby Sanabria naar de rechter en eisten dat de categorie in ere zou worden hersteld. De rechtszaak werd eerder dit jaar van tafel geveegd, maar de categorie is de komende Grammy-uitreiking toch terug.

Er zijn ook twee nieuwe categorieën toegevoegd: beste urban album en beste klassieke verzameling. Daarmee worden de prestigieuze muziekprijzen volgend jaar in totaal in 81 categorieën uitgedeeld. Dat zal gebeuren op zondag 10 februari, zo werd vorige week al bekend. De genomineerden worden op 5 december bekendgemaakt.