Stichting Anne Frankboom heft zichzelf op

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - De stichting die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de Anne Frankboom houdt op te bestaan. Dat heeft voorzitter Helga Fassbinder vrijdag bekendgemaakt. De aankondiging volgt na het afhandelen van een juridische procedure, die tot gevolg had dat de stichting geld moest betalen aan een aannemer.

De Stichting Support Anne Frank Tree heeft haar sponsor bereid gevonden om de kosten van zestienduizend euro voor het ruimen en opslaan van de omgewaaide paardenkastanje te betalen. De aannemer, Van der Leij Bouwbedrijven, heeft nu geen procedure meer lopen tegen de stichting, meldt Fassbinder.

Voordat de stichting met de activiteiten stopt, worden met de Stichting Wereldboom afspraken gemaakt over het tweede leven van de boom. Uit de stronk van de kastanje in de tuin bij het Anne Frank Huis in Amsterdam groeien tientallen scheuten die zouden kunnen uitgroeien tot een nieuwe boom.

De paardenkastanje viel in augustus 2010 om. Na een jarenlange strijd om de kap tegen te houden, werd de door een zwam verzwakte boom geveld door de wind. Van der Leij, die eerder ook de steunconstructie voor de kastanje maakte, zorgde voor het ruimen en de opslag van de boom.