Rotterdamse musea zien bezoekersaantallen dalen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ROTTERDAM (Novum) - Musea in Rotterdam zijn vorig jaar minder goed bezocht dan in 2010. Ondanks een stijging van het bezoekersaantal met 25 procent in het eerste kwartaal, trokken musea in de havenstad over het hele jaar 6,1 procent minder bezoekers dan het jaar ervoor. Dat blijkt donderdag uit de Toeristische Barometer Rotterdam.

Een reden voor het teruggelopen bezoekersaantal is de programmering van de musea, meldt Marketing Rotterdam, initiatiefnemer van de barometer. In 2010 vonden enkele goed bezochte blockbustertentoonstellingen plaats die het bezoekersaantal omhoog zouden hebben gedreven.

Evenementen in Rotterdam deden het vorig jaar over het algemeen juist beter. Op de festivals en feesten kwam 4,4 procent meer publiek af vergeleken met 2010. Het jaarlijkse Dunya Festival trok met 225 duizend bezoekers ruim twee keer zoveel man als het voorafgaande jaar. Ook het Nationale Nieuwjaarsfeest deed het beter dan voorheen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die voor de toerismebarometer werden gebruikt blijkt tevens dat de Rotterdamse hotelsector met 1,1 miljoen overnachtingen een nieuwe record heeft gevestigd. Luchthaven Rotterdam The Hague Airport zag een kwart meer bezoekers inchecken.