Files door tweede stroom vakantieverkeer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
(Novum) - Een tweede stroom vakantieverkeer kan komend weekend voor drukte op de weg zorgen. De ANWB verwacht dat er dan 850 duizend mensen op vakantie gaan, waarvan ruim de helft naar het buitenland. Het belangrijkste knelpunt in Nederland zal vermoedelijk de A2 van Utrecht naar Den Bosch zijn.

Voor vorig weekend voorspelde de ANWB ook dat het druk zou zijn op de weg. Vrijdagmiddag bleef die drukte echter uit en stond er op het hoogtepunt ongeveer 150 kilometer file, niet meer dan op andere vrijdagen. Dat kwam vermoedelijk onder meer omdat veel mensen zonder kinderen al eerder op pad waren gegaan.

Dat komend weekend de A2 het grootste knelpunt wordt, komt volgens de ANWB omdat Rijkswaterstaat daar vrijdag om 22.00 uur begint met werkzaamheden tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen. Het afgelopen weekend bedroeg de gemiddelde filelengte op dit traject al ongeveer acht kilometer.

De ANWB raadt verkeer naar het zuiden aan via de A1 en de A27 te rijden. Ook op de ring A20 rond Rotterdam wordt extra drukte verwacht, dit vanwege het North Sea Jazz Festival in Ahoy.

Verder moeten mensen die dit weekend door België reizen rekenen op zeker een uur extra reistijd. In België begint dit weekend de bouwvakantie. Ook zijn er werkzaamheden op een aantal wegen.

In Duitsland is er een grote kans op lange files op de wegen rond Hamburg, Neurenberg en München. In Frankrijk wordt nog meer file verwacht dan de 350 kilometer die er zaterdag rond het middaguur stond. In Zwitserland ontstaat vooral wachttijd op de A2 Bazel naar Chiasso bij de Sint Gotthardtunnel.