Toneelgroep Maastricht presenteert nieuw theaterseizoen 2023-2024

Toneelgroep Maastricht presenteert in het nieuwe theaterseizoen 2023-2024 drie toneelproducties die te zien zijn in de Nederlandse theaters, en zes projecten die enkel te zien zijn in Limburg. Het culturele seizoen van Maastricht wordt in september 2023 geopend met Camping Kosmos, een initiatief van Toneelgroep Maastricht, Muziekgieterij en Cultura Mosae. Dat meldt Toneelgroep Maastricht. 

Gastregisseur Jouman Fattal brengt haar derde regie bij het gezelschap. Kruimels is een poëtische en intieme productie met Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon. In het voorjaar van 2024 beleeft de monoloog Ik blijf bij je een landelijke tournee. In een regie van Michel Sluysmans brengt acteur Abbie Chalgoum zijn aangrijpende verleden tot leven. Eerder werd bekend gemaakt dat Toneelgroep Maastricht en de Theateralliantie vanaf december 2023 de toneelklassieker Augustus: Oklahoma presenteren in de theaters. In een regie van Michel Sluysmans zijn maar liefst twaalf topacteurs in het vlijmscherpe familiedrama te zien.

Camping Kosmos 

Het culturele seizoen van Maastricht wordt in september 2023 geopend met Camping Kosmos, een iniatief van Toneelgroep Maastricht, Muziekgieterij en Cultura Mosae.

Talentlab 

De achtste editie van het talentontwikkelingsprogramma Talentlab is in april 2024 tijdens Museumnacht Maastricht te zien. In deze coproductie met VIA ZUID werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten een maand lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen.

Samenwerking 

De succesvolle samenwerking met philharmonie zuidnederland wordt in het nieuwe theaterseizoen voortgezet met het familieconcert De Sneeuwman (regie van Michel Sluysmans) in december 2023 en de Vastelaovendconcerten (regie van Servé Hermans) in februari 2024.

Juniorproductie 

Samen met Het Laagland wordt een nieuwe klassenvoorstelling ontwikkelt en gespeeld in de klaslokalen van het voorgezet onderwijs in Limburg. Rondom de grote zaal productie Augustus: Oklahoma maakt Toneelgroep Maastricht in samenwerking met Theaterschool De Zuiderlingen een juniorproductie. Theatermaakster Eva Custers gaat aan de slag met jongeren vanaf 16 jaar die verbonden zijn aan de theaterschool.

Door: Nationale Recreatiegids