Wakker Dier wint transparantieprijs

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

DEN HAAG (Novum) - Wakker Dier heeft woensdag de Transparant Prijs 2012 gewonnen. Juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan reikte de prijs van 75 duizend euro voor het meest transparante goede doel woensdag uit in Den Haag. Voor de prijs werden 189 jaarverslagen van goede doelen beoordeeld. Dat meldt adviesbureau PWC, een van de initiatiefnemers.

De jaarverslagen werden beoordeeld op goed bestuur, toekomstinformatie, financiƫle en niet-financiƫle informatie en fondsenwerving. Behalve Wakker Dier wonnen ook andere goede doelen een prijs. Oxfam Novib werd onderscheiden met de innovatieprijs, terwijl Stichting Projecten Zuid Afrika (STZA) won in de categorie kleine fondsenwerving.

De jury waardeerde het jaarverslag van Wakker Dier met een 9. Niet eerder haalde een winnaar zo'n hoog cijfer. "Het verslag van Wakker Dier is evenwichtig. Het heeft niet alleen oog voor geboekte successen, maar evalueert ook de minder succesvolle projecten en geeft inzicht in waar nog ruimte voor verbetering ligt'', licht Rinnooy Kan toe. De transparantprijs is een initiatief van PWC, kennisplatform Civil Society en de Nationale Postcode Loterij en is bedoeld voor het goede doel met het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag. Vorig jaar won Cordaid de Transparant Prijs. STZA won ook toen de prijs voor kleine fondsenwerving.