Bevrijdingsfestival Utrecht gaat dit jaar niet door

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Voor het eerst in dertig jaar gaat het Bevrijdingsfestival in Utrecht niet door. De financiële risico's zijn te groot waardoor de organisatie niet anders kan om een streep door het evenement te zetten, is woensdag bekendgemaakt.

Het festival kampt de laatste jaren met financiële onzekerheden, staat in een verklaring. Naast de nasleep van de coronacrisis heeft de organisatie te maken met "stijgende inflatie, fors gestegen loonkosten, krapte op de arbeidsmarkt en tekorten aan materialen". "Dat heeft geleid tot een kostenstijging van 30 procent, die de organisatie niet kan en wil doorberekenen met toegangskaarten of door de consumptieprijs te verhogen."

Geen reserve

Het evenement had wel plaats kunnen vinden maar de reserve is niet groot genoeg om tegenvallende inkomsten te dekken. Bij slecht weer zoals in 2019 komt er onvoldoende geld binnen.

"Dat we na 29 edities geen Bevrijdingsfestival in Utrecht kunnen organiseren doet pijn", zegt directeur Manja Kerstholt. "Het festival is een begrip voor velen die hier hun eerste festivalervaring hebben opgedaan."

Door: ANP