Zwarte Cross voert ook dit jaar campagne tegen ongewenst gedrag

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Zwarte Cross voert ook dit jaar campagne tegen ongewenst gedrag. De organisatie vraagt "hufters" opnieuw om thuis te blijven want op het festival "is geen plek voor grensoverschrijdend gedrag, vandalisme, homofobie of racisme".

De oproep richt de organisatie dinsdag, daags voor de start van de kaartverkoop, aan "minder dan 1 procent" van de bezoekers. "Ben jij een pummel (m/v/x) die zich schuldig maakt aan wildplassen, biergooien, racistische opmerkingen maken, de boel slopen, en/of ongevraagd aan medebezoekers peuteren? Of denk jij dat zulk gedrag stiekem wel mag op de Zwarte Cross? Twijfel dan niet en koop vooral géén kaarten voor de Zwarte Cross 2023."

Ook vorig jaar deed de organisatie de oproep aan "hufters" om thuis te blijven en vroeg bezoekers ook om vrienden aan te spreken op wangedrag. Tijdens het evenement in Lichtenvoorde werd de boodschap herhaald. De campagne was toen "deels geslaagd", liet het festival na afloop weten. "Net als voorgaande edities was er toch weer een groep bezoekers die het nodig vond om, met name op zondagavond, in mastkokers te klimmen, meubilair te slopen en zich lomp en baldadig te gedragen."

De Zwarte Cross is dit jaar van 20 tot en met 23 juli. De voorverkoop begint zaterdag. Op 19 november start de reguliere verkoop.

Door: ANP