Zwarte Cross verhoogt ticketprijzen voor 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Tickets voor de Zwarte Cross zijn volgend jaar duurder in vergelijking met de vorige editie. Dat bevestigt een woordvoerder van de festivalorganisatie na berichtgeving hierover van De Gelderlander.

Een dagkaart gaat 45 euro kosten, een stijging van 12,50 euro. Een campingkaart voor het complete weekend is straks 170 euro, bijna 40 euro meer. De voorverkoop begint volgende week zaterdag. Op 19 november start de reguliere verkoop.

"De prijzen zijn ten opzichte van de laatste editie wat steviger gestegen dan vaste bezoekers van ons gewend zijn", legt de organisatie uit. "In 2022 hebben wij de prijzen van 2019 (pre-COVID dus) aangehouden. Dat vonden wij wel zo netjes en sympathiek. Het zal echter niemand ontgaan zijn dat de afgelopen jaren de prijzen van alles behoorlijk gestegen zijn. Dat geldt dus ook voor ons met betrekking van materiaal, inhuur en inkoop van spullen, et cetera. Vandaar zijn wij op deze prijzen uitgekomen."

De Zwarte Cross vindt de nieuwe prijzen te rechtvaardigen in vergelijking met andere manieren van vrijetijdsbesteding. "Iedereen die wel eens een poppodium, festival, bioscoop, kermis, pretpark of kleinveebeurs bezoekt, zal dit waarschijnlijk beamen."

Zaterdag begon de inschrijving voor alle crossklasses van de Zwarte Cross. Volgens de woordvoerder waren alle plekken binnen een kwartier weg.

Door: ANP