Musical Dagboek van een Herdershond keert toch niet terug

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De musical Dagboek van een Herdershond keert volgend jaar toch niet terug. Producenten Albert Verlinde en Servé Hermans hebben die beslissing moeten nemen vanwege de stijgende kosten, maakten zij dinsdag bekend.

"Het is enorm spijtig", laat Verlinde weten. "Net als iedereen merken wij ook dat de kosten ten opzichte van vorig jaar explosief zijn gestegen waardoor de unieke grootschaligheid van de musical in het gedrang komt." Ook was het moeilijk om aan personeel te komen. "Het is een optelsom, met de moeilijke uitkomst dat ons geen andere keus wordt gelaten om de voorstelling voor het voorjaar 2023 af te gelasten." Ook Hermans vindt het een moeilijke keuze. "Eind augustus ging de kaartverkoop van start en die liep zeer voorspoedig. Daarom is het zo wrang dat we toch deze beslissing hebben moeten nemen."

De musical zou oorspronkelijk komend voorjaar te zien zijn in het pop-uptheater bij het MECC Maastricht. Mensen die al een kaartje hadden gekocht voor de musical krijgen automatisch bericht en krijgen hun geld teruggestort.

De producenten hopen op een later moment toch door te gaan met Dagboek van een Herdershond. "Onze intentie is en blijft dat Dagboek van een Herdershond terugkomt. Alleen niet volgend voorjaar."

Door: ANP