Richard Groenendijk en Tim Fransen winnen Poelifinario

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Cabaretiers Richard Groenendijk, Tim Fransen en Alex Roeka hebben dit jaar de Poelifinario gewonnen, de prijs voor de meest indrukwekkende theatervoorstellingen van het jaar.

Groenendijk won de prijs in de categorie Entertainment, voor zijn nieuwe voorstelling Voor iedereen beter. Het is al het tweede beeldje dat Groenendijk in de wacht sleept; eerder won hij al voor zijn show Alle dagen.

Ook voor Tim Fransen was het de tweede Poelifinario. De komiek won de prijs in de categorie Engagement voor zijn voorstelling De mens en ik. Fransen versloeg in deze categorie Peter Pannekoek, die in de race was met zijn oudejaarsconference. De derde Poelifinario, in de categorie Kleinkunst, ging naar Alex Roeka voor zijn voorstelling Nieuwe Dromen.

De Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent van het jaar, ging naar Kirsten van Teijn. De cabaretier won de prestigieuze prijs voor haar voorstelling (S)Experiment. Hierin vertelt zij hoe haar gewone heteroleven op de kop werd gezet toen zij opeens een tweede, extra relatie met een vrouw begon.

De prijs werd uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag.

Door: ANP