Vierkante paaseieren in het dolfinarium

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

HARDERWIJK – Met Pasen kunnen kinderen in het Dolfinarium in Harderwijk op zoek naar vierkante paaseieren. Op het park worden deze bijzondere eitjes op diverse plekken verstopt. De vinders van een vierkant ei krijgen een heel bijzondere Meet&Greet met de moeders.

Vierkante eieren?
De vierkante eieren zijn afkomstig van roggen. Roggen begraven hun eieren in het zand, op de bodem van de zee. Als de eitjes zijn uitgekomen, komen de hulsels bovendrijven en spoelen ze vaak aan op het strand. Daarom kan het voorkomen dat je ook op het strand langs de Nederlandse kust roggeneieren vindt. Op het Dolfinarium is de kans om zo’n ei te vinden dit weekend nu wel heel groot. Uiteraard zijn de eitjes die zijn verstopt al uitgekomen of niet bevrucht.

Duizenden vissen
Dat er in het Dolfinarium zeezoogdieren, waaronder dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en zeehonden leven is algemeen bekend. Wat veel mensen echter niet weten is dat er ophet park ook duizenden vissen zwemmen. De roggen en haaien zijn daarvande meest bijzondere en wonen in het Roggenrif. De gasten kunnen de verschillende roggen en haaien van heel dichtbij beleven en zelfs aanraken.

© Nationale Recreatiegids