Britt Dekker opent nieuw tijgerverblijf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

HILVARENBEEK - Op donderdag 12 april opent Britt Dekker, winnares van Echte Meisjes In de Jungle, het nieuwe tijgerverblijf van Safaripark Beekse Bergen. Voordat zij daadwerkelijk opdracht geeft tot het loslaten van de groep tijgers inspecteert zij zorgvuldig, samen met de dierverzorgers, het nieuwe onderkomen.

Het zojuist opgeleverde tijgerverblijf bestaat uit drie verblijven en behelst in totaal 7000 vierkante meter. Het nieuw onderkomen is met de grootste zorg voor tijger én bezoeker ontworpen. De bezoeker moet de illusie hebben alleen te zijn met de dieren en verwacht steeds meer verrassingen. Bij de inrichting van dit nieuwe verblijf is daar dus rekening mee gehouden.

Zo kan je straks nooit vanuit één punt het gehele leefgebied zien. Door middel van doorkijkjes zie je achter iedere bossage weer een ander panorama. Doordat je op de achtergrond geen andere bezoekers ziet krijgt de bezoeker bovendien de indruk dat hij alleen is met de tijgers.

Vier tijgers woonden al in het wildlifepark. Met de opening van dit nieuwe verblijf was er ruimte voor een grotere groep. Zodoende is er een tijger uit Frankrijk overgebracht. Later dit jaar verwacht het safaripark nog een tweetal tijgers uit Italië. In totaal beslaat de tijgerpopulatie in het park dan uit zeven tijgers.

© Nationale Recreatiegids