Techno-festival DGTL lekt per ongeluk data 130.000 bezoekers

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Een forse blunder voor festival DGTL. Door een fout zijn de adresgegevens van 130.000 bezoekers op straat terecht gekomen. Per ongeluk werden de inloggegevens van de database gepubliceerd, waar hackers gebruik van zouden kunnen maken. Dit meldt 3voor12. 

Het gaat om de gegevens van bezoekers van het festival tussen 2015 en 2018. De database is nog wel versleuteld, maar het gaat om een oud systeem dat relatief makkelijk te omzeilen is voor hackers. Het gaat voornamelijk om wachtwoorden, email-adressen, woonadressen en 06-nummers.

Al eerder bekend

Festival-directeur Jasper Goossen baalt van het incident. 'Deze data zijn stom genoeg online blijven staan', zegt hij. 'De privégegevens van onze bezoekers zijn heel belangrijk voor ons en hadden niet op deze manier nog toegankelijk mogen zijn.' Het lek werd een paar maanden geleden al ontdekt door een hacker die de digitale wachtrij voor tickets probeerde te omzeilen. De organisatie werd door hem op de hoogte gesteld, waarna er actie is ondernomen. Echter kon niet alle data offline worden gehaald. 

Door: Nationale Recreatiegids