Ed Sheeran tevreden over optreden ondanks slechte recensies

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Singer-songwriter Ed Sheeran blikt op Instagram terug op een geslaagd optreden in de Johan Cruijff ArenA. Op donderdag- en vrijdagavond speelde hij voor meer dan 140.000 mensen zijn welbekende hits. Toch waren niet alle muziekrecensenten te spreken over de performance. Dit meldt RTL Boulevard. 

Hits

De 31-jarige zanger uit Groot-Brittannië is al jaren bekend van zijn nummers The A team, Shape of You en Bad Habits. Zijn muziek trekt een enorm internationaal publiek en is niet weg te denken uit de muziekindustrie van de afgelopen tien jaar. Vandaar dat duizenden fans hem kwamen toejuichen in de ArenA.

Akoestiek

Verschillende nieuwsbronnen hebben aangegeven dat het geluid beneden de maat was. Dankzij de akoestiek van de Johan Cruijff Arena kwamen de tonen van Sheeran minder goed tot hun recht. Ook de Rolling Stones hadden last van vergelijkbare akoestische tegenslagen. Toch wordt de locatie gekozen omdat er bijna geen enkele concertzaal bestaat met een verglijkbare capaciteit.

Recensies

Onder het publiek bevonden zich niet alleen fans. Recensenten van de Volkskrant en NRC Handelblad waren minder onder de indruk van zijn performance. De Volkskrant gaf het optreden zelfs één ster De drie sterren van NRC waren ook niet lovend voor een artiest van zijn formaat.

Door: Nationale Recreatiegids