Vloot voor Sail Harlingen arriveert vandaag uit Esbjerg

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Een vloot van zeilboten uit Denemarken is vanmiddag aangekomen in de Friese havenstad Harlingen. In het kader van zeilevenement Sail Harlingen zijn er naar verwachting honderdduizenden bezoekers aanwezig. Dit meldt Omroep Friesland.  

200 zeemijl

Bijzondere historische zeilschepen zijn de hele dag te zien in de Friese haven. De boten hebben een grote tocht van meer dan 200 zeemijl afgelegd. Vanochtend vertrokken ze vanuit de Deense plaats Esbjerg. In de loop van de middag komen de schepen één voor één aan. In een tijd van brandstofmotoren is het een bijzondere gelegenheid om zoveel zeilschepen bij elkaar te zien. Scheepvaartliefhebbers komen massaal op het evenement af.

Friese trots

Twee zogeheten Tall Ships zijn uit Friesland afkomstig. Het gaat hierbij om de Wylde Swan en de Thalassa. Deze gigantische schepen worden bemand door een divers gezelschap van vrijwillige zeilenthousiastelingen. Op Omrop Fryslan wordt er de hele dag verslag gedaan van het evenement. Met behulp van drones krijgt Sail Harlingen een extra dimensie. Via deze link is het mogelijk om het zeilspektakel vanaf de bank te volgen.

Door: Nationale Recreatiegids