Gemeenteraad Wijchen bezorgd over toename evenementen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In de gemeenteraad van Wijchen, een gemeente die grenst aan Nijmegen, worden steeds meer zorgen geuit over het toenemende recreatietoerisme. Organisatoren Mojo Concerts en Leisurelands hebben plannen voor meer grootschalige evenementen in recreatiegebied de Groene Heuvels. Dit meldt RN7. 

Bestemmingsplan

Het huidige bestemmingsplan is niet geschikt voor de uitbreidingen. Daarvoor moeten de organisatoren nieuwe vergunningen aanvragen. Dat terwijl 20 procent van het recreatiegebied zich bevindt binnen de gemeente Wijchen. Leefbaarheidsgroepen van omwonenden hebben al aangegeven dat de plannen slecht vallen bij de bewoners.

Het bekende festival Down The Rabbit Hole vindt bijvoorbeeld plaats op de Groene Heuvels. De evenementen zorgen voor druk op de natuur, geluidsoverlast, de verspreiding van afval, verkeersafwikkeling en nog meer dingen die het woonplezier aanzienlijk beperken.

Permanent festivalterrein 

De bevolking van Wijchen wordt soms buiten de verhandelingen gehouden. Zo werd de gemeente Beuningen uitgenodigd om achter de schermen te kijken bij Down The Rabbit Hole maar Wijchen niet. Toch krijgen inwoners van Wijchen juist de indruk dat de Groene Heuvels verandert in een permanent festivalterrein.

Door: Nationale Recreatiegids