Streekproducten en zeilpret tijdens de honderdste editie van de Kaagweek

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Tijdens de honderdste editie van de Kaagweek wordt niet alleen maar gezeild. Bij wedstrijdzeilers en liefhebbers van watersport is de Kaagweek een evenement dat bekend staat om haar zeilwedstrijden en mooie feesten. In de week van 10 tot en met 17 juli wordt de honderdste editie van de Kaagweek groots gevierd. In 2020 stond deze eeuwviering al op het programma, maar covid heeft de organisatie er twee keer toe gedwongen deze jubileum editie van de typisch Hollandse zeilweek door te schuiven. Dit meldt KWV De Kaag. 

Kaag Cruise Culinair

De aftrap van de viering wordt een bijzondere vaartocht over het plassengebied voor lekkerbekken met of zonder eigen boot. Op zes locaties zullen bekende restauranthouders en hun brigade de langsvarende deelnemers aan deze cruise een gerecht serveren, wat aan boord kan worden genuttigd. De deelnemende restaurants zijn Tante Kee, Suzie’s & van Aken, Plantage 87, La Croûte en de Vergulde Vos. De laatste stop is bij Waterlust de Kaag sociëteit. Hier wordt door een aantal boerderijen uit de omgeving van de Kaag een kaasplankje geserveerd met de traditioneel gemaakte boerenkazen.

Leidse Rederij 

Wie wel zin heeft in een culinaire vaartocht, maar niet beschikt over een eigen boot is het mogelijk om aan boord te stappen van de Leidse Rederij. Wie tickets wil kopen voor deze culinaire vaartocht moet er snel bij zijn. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Voor meer informatie en voor het kopen van tickets ga je naar www.kaagweek.nl

Door: Nationale Recreatiegids