Oerol is het leukste Waddenfestival van Nederland en er zijn nog tickets

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Muziek, dans, kunst en theater in de duinen klinkt als het ideale dagje uit. Op Terschelling wordt jaarlijks Oerol Festival gehouden. Mensen vanuit alle hoeken van Nederland komen dan richting Harlingen om met de boot naar het Waddeneiland af te reizen. En het is nog steeds mogelijk om er bij te zijn. Dit meldt de organisatie. 

Bereikbaarheid 

Vanaf vrijdag 10 juni staat Terschelling tien dagen lang op z’n kop. Hoewel Harlingen erg ver lijkt is het enorm gemakkelijk te bereiken. Met de auto kun je langs de Afsluitdijk gemakkelijk in de stad komen. Daarnaast rijden er elke dag bussen op een neer vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en de haven in Harlingen.

Cultuur snuiven met een hapje 

Kunst en cultuur wordt ondersteund met de lekkerste hapjes. De menukaart is samengesteld uit specialiteiten van de Wadden. Lokale cateraars hebben oesters, garnalen, bospaddenstoelen en zeewierburgers bereid met streekproducten. Een lekkere snack kan niet compleet zijn zonder een supplementair speciaalbiertje of een biologische huiswijn.

Bestel gauw je kaarten

Tijdens het festival kun je tientallen voorstellingen bezoeken. Van tevoren kun je op de website een plekje reserveren om gegarandeerd een plek op de tribune te bemachtigen. Tot en met 9 juni worden er e-vouchers verkocht met korting. Deze kun je eenmaal op het eiland inruilen voor een gekleurd bandje.

Door: Nationale Recreatiegids