Nieuwe vaartocht naar Schiermonnikoog

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Vanaf de maand juli kunnen mensen die een hele dag naar Schiermonnikoog willen, gebruik maken van de schepen van Lauwersoog Water Events. Lauwersoog Water Events biedt een dagarrangement aan waarbij de mensen vanaf 9.30 uur tot 20.30 uur op Schiermonnikoog kunnen verblijven. Op deze manier kan men optimaal genieten van een dagje naar Schier.

Omde vraag van de bezoekers van Schiermonnikoog om langer op het eiland te kunnen verblijven te beantwoorden, is LWE zelf een oplossing gaan zoeken. Eigenaar Jelle Bos, tevens eigenaar van Camping Lauwersoog en restaurant Het Booze Wijf; "Wij merkten dat onze gasten de laatste boot vanaf Schiermonnikoog naar Lauwersoog om 18.30 uur te vroeg terug vondengaan, tevens klaagt de horeca op Schier dat de gasten nét voor het etenweg moeten. Nu lossen wij dit zelf op met een voordelig arrangement voor iedereen die de hele dag naar Schier wilt!"

Voor dit arrangement wordt één van de schepen van LWE ingezet, de ms Störtebeker.Deze voormalige Duitse veerboot, is uitermate geschikt voor het vervoervan dagjesmensen en biedt tevens ruimte voor fietsen.

Naast ditnieuwe arrangement, heeft LWE sinds 2011 een samenwerking met Zeehondencréche Lenie 't Hart. Samen met de créche vaart LWE op een verantwoorde manier zeehondentochten, waar zowel toeristen als bewoners uit het noorden mee kunnen varen.

LWE bestaat sinds 2010 en biedtdiverse rondvaarten, dagtochten en andere nautische activiteiten aan, waarbij de beleving van Wad en water centraal staan. Met de ms Silverwind, ms Störtebeker en de 2 snelle Rib's Viking Endeavour en Wadden Explorer biedt LWE een breed pallet aan schepen en mogelijkheden aan.