Onzekerheden over vergunningen evenementen Vliegveld Twenthe

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Twee auto-evenementen kunnen doorgaan op Vliegveld Twenthe. Het eerste evenement, Citro-Classica, gaart vandaag van start en ook het Volkswagen Speed evenement op 8 mei gaat door. Toekomstige evenementen met motorvoertuigen staan echter onder druk vanuit verschillende milieuorganisaties. Dit meldt RTV Oost.

Milieuregels 

Lonnekerland, stichting Lonnekerberg, Natuur- en milieuraad Enschede en Landschap Overijssel dienden een verzoek in tot schorsing van toekomstige evenementen op het vliegveld. De natuurvergunning is volgens hen niet toereikend om de omliggende flora en fauna voldoende te beschermen. Doordat de gemeenteraad meerdere malen losse vergunningen weggaf konden de auto-evenementen ondanks de milieuregels alsnog plaatsvinden.

Dassen en oehoe's 

Rondom het gebied vindt men bijzondere dieren zoals de oehoe en de das. In de stikstofberekeningen van de gemeente zijn de grote getalen mensen die afkomen op het evenement niet of nauwelijks meegenomen. Kampeerders zouden dicht naast de dassen slapen en onvermijdelijk hun rustgebied verstoren. De exploitanten stellen echter dat er geen sprake is van directe schade en noemen dat “dassen en evenementen heel goed samengaan.”

Voorlopig konden de eerstvolgende evenementen nog doorgaan. Of toekomstige evenement op het vliegveld echter blijven bestaan hangt af van de uitspraak van de Raad van State.

Door: Nationale Recreatiegids