Noorderlicht Fotofestival 2023 zoekt getalenteerde fotograven

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Van 26 augustus tot en 26 november 2023 vindt in de provincies Groningen en Friesland het Noorderlicht Fotofestival plaats. Centraal staan de alsmaar groter wordende kloof tussen arm en rijk en de gigantische uitdagingen op het gebied van de huidige klimaatproblematiek. Dit meldt Noorderlicht. 

Meer dan foto's 

Dankzij de fotografie hopen de kunstenaars helder in beeld te krijgen wat er allemaal speelt op aarde. Dit doen ze niet alleen door de lens van de traditionele fotografie maar ook met behulp van computer gegenereerde beelden. De hedendaagse beeldcultuur is constant in ontwikkeling en het festival hoopt op deze manier ook onderbelichte media een plekje te bieden.

Vooruitgang? 

Centrale thema’s zijn de veranderende invulling van arbeid en identiteit, alsmede de degradatie van biodiversiteit en een politiek apparaat dat op steeds meer fronten tekort schiet. Ondanks de ongeëvenaarde communicatiemogelijkheden en vooruitgangen op het gebied van digitale innovaties blijft een groot deel achter in de transitie naar de toekomst.

Regeneratie 

Met het woord ‘REGENERATE’ hoopt de organisatie in te zetten op het terugvinden van de afwezige verbindingen. Ze roepen de deelnemende kunstenaars op om deze verbindingen terug te laten klinken in de inzendingen. Je kan vanaf nu een inzending sturen. Volg deze link voor meer informatie over de voorwaarden.

Door: Nationale Recreatiegids