Indisch neushoorntje krijgt naam: Sunanda

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

AMERSFOORT - Het Indische neushoorntje dat 19 november in Dierenpark Amersfoort is geboren heeft de naam Sunanda gekregen. De naam komt uit het Sanskrit en betekent ‘kind van de zon'. De naam is bedacht door de Openbare Daltonschool De Gondelier uit Amersfoort. De winnende klas heeft samen met burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort de naam onthuld, zo meldt Dierenpark Amersfoort.

Veel naaminzendingen
Het dierenpark heeft na de geboorte een neushoornlespakket verstuurd aan scholen in de omgeving van Amersfoort. Het was tevens online te downloaden. In dit lespakket zat ook de namenwedstrijd. Het park heeft vele inzendingen mogen ontvangen. Het was dan ook een flinke klus voor de dierverzorgers om hier een geschikte naam uit te kiezen.

"De geboorte van dit neushoorntje is zo bijzonder en uniek dat de betekenis van de naam Sunanda helemaal aansluit bij deze speciale gebeurtenis. Daarnaast wilden we graag een naam die de Indische oorsprong van het diersoort terug liet komen", aldus Hoofd Dierverzorger Bas Aalders.

Op dit moment verblijven moeder en jong nog in het binnenverblijf. Het gaat heel goed met Sunanda en Saar. Het jong drinkt goed, groeit en begint steeds meer te ontdekken. Per dag wordt er gekeken of er kraamvisite mogelijk is voor de gasten. Het dierenpark hoopt dat het tweetal in de kerstvakantie buiten te zien is.

Klik hier voor een kijkje in de babykamer.

© Nationale Recreatiegids