Latijns-Amerikaanse sferen verwarmen de Amersfoortse binnenstad in juli

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Van 1 tot en met 3 juli kunnen fans van Carbische sferen genieten van festival Dias Latinos. Het belooft het grootste Caraïbisch festival te worden. Naast fantastische muziek en prachtige versieringen zal het festival volledig gratis zijn. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Op meerdere podia in Amersfoort treden nationale en internationale artiesten op. Tijdens die terugkerende evenement zijn duizenden bezoekers verwacht. Een hoogtepunt is het fenomenale eten en drinken dat men kan proeven.

Antillen

Dit jaar staat Dias Latinos in het teken van de Antillen. De Curaçaose pianist en componist Randal Corsen zal daarom de ‘Artist in Residence’ zijn. Corsen werd bekend in de vroege jaren 2000 en specialiseert zich in jazz en klassiek. De titel wordt uitgereikt aan een zeer gerespecteerd musicus die grote ogen trekt in de Latin-wereld. Corsen zal helpen bij concerten, uitvoeringen, educatieve activiteiten en de uitreiking van de Dias Lations Award.

Tijdens het festival kunnen bezoekers één van zijn workshops of masterclasses bezoeken. In samenwerking met Curaçao Salsa bigband wordt er een bijzonder optreden gegeven. Aanvullende informatie is beschikbaar via deze link. 

Door: Nationale Recreatiegids