Floriade 2022 start morgen in Almere

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Vanaf morgen kunnen bezoekers de nieuwste innovaties op het gebied van tuinbouw aanschouwen tijdens de tienjaarlijkse Floriade te Almere. Op een korte afstand van Amsterdam hoopt het beurs tot en met 9 oktober 2022 in totaal zo’n 2 miljoen bezoekers te ontvangen. Dit meldt de organisatie van Floriade 2022 en Klazienaveen.  

Vanaf morgen kunnen bezoekers aan de tienjaarlijkse tuinbouwbeurs Floriade de nieuwste innovaties op het gebied van bollenkwekerij aanschouwen. Op een korte afstand van Amsterdam hoopt het beurs tot en met 9 oktober 2022 in totaal zo’n 2 miljoen bezoekers te ontvangen. Dit meldt de organisatie van Floriade 2022 en Klazienaveen.

Innovatie 

Dit jaar staat de expo in het teken van duurzame stedelijke innovaties. Want hoe kan de tuinbouwsector inspelen op de steeds urgentere klimaatagenda? Kom groene oplossingen vanuit de wetenschap tot het bedrijfsleven ontdekken tijdens de beurs. Centraal staat hoe deze sleutelactoren met flora steden kleurrijker, schoner en toekomstbestendig kunnen maken.

Green House 

In het Floriadepark zijn diverse groene uitvindingen te bewonderen. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de enorme kassen. Hierin wordt groente, fruit en zeldzame planten tentoongesteld. Neem ‘The Green House’, een reis die je langs verschillende kassen meeneemt van het zaadje tot de uitgegroeide plant.

Kwekers 

Naast kassen worden er nieuwe tuinbouwtechnieken gedemonstreerd van binnen- en buitenlandse kwekers. Chinese kwekers laten bijvoorbeeld zien hoe veelzijdig het materiaal van bamboe kan zijn. Voor cultuurliefhebbers zijn er veel kunstactiviteiten zoals beeldende kunst, muziek en theater. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Vermoeide gasten kunnen plaats nemen bij één van de vele horecagelegenheden. Hier kan men genieten van streekproducten en bijzondere culinaire gerechten. 

Kaartjes en informatie zijn beschikbaar via deze link

Door: Nationale Recreatiegids