Ice Cube geeft publiek waar het voor komt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - Ice Cube gaf zijn publiek donderdagavond in Paradiso waar ze voor kwamen. Veel oude hits uit zijn N.W.A.-periode kwamen voorbij, maar ook uit zijn tijd met de Westside Connection.

Op het podium van Paradiso stond een draaitafel met daarachter DJ Crazy Toones, de vaste DJ van Ice Cube. Eerst kwam rechterhand WC op het podium, daarna de 42-jarige rapper uit Los Angeles. Hij kondigde aan te beginnen met een nummer van zijn nieuwe album I Am the West, maar zag daar toch vanaf.

Ice Cube wist wat zijn overwegend mannelijke publiek wilde en bracht nummers uit zijn beginjaren aan het einde van de jaren tachtig, de tijd dat hij nog bij hiphopformatie N.W.A. zat met Dr. Dre en Eazy-E. De 'gangsta rappers' gaven een overtuigende show met veel oude hits als You Know How We Do It, Check Yo Self, It Was a Good Day, Bop Gun (One Nation) en Natural Born Killaz.

Ice Cube vreesde de clichés niet voor zijn Amsterdamse publiek en vertelde dat de stad zijn favoriete plaats in Europa is. "Ruik ik hier wiet?" vroeg hij zijn soms oorverdovend joelende publiek. De pionier van de gangsta rap is zelf ook niet vies van een gelegaliseerde joint.

De Amerikaan, geboren als O'Shea Jackson, bracht na ruim een uur opgetreden te hebben zijn rappende zoon op het podium, Doughboy. Vader en zoon sloten het concert af met Gangsta Nation en I Rep That West van zijn laatste album.