Amsterdamse festivals voor het eerst met volledig plantaardig menu

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De organisatoren van Apenkooi Events hebben bekend gemaakt dat er tijdens hun festivals alleen maar plantaardig voedsel genuttigd kan worden. Apenkooi Events is hiermee één van de eersten en probeert in te spelen op de toenemende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke consumptie. Dit meldt Festivalinfo. 

Internationale expertise 

Apenkooi Events is al langer actief binnen de festivalwereld. Al bijna twintig jaar brengen zij creatieve Amsterdamse topacts samen onder één koepelorganisatie. Hoewel de Nederlandse festivalmarkt de belangrijkste is heeft Apenkooi ook in Barcelona, Sao Paulo en Te Aviv evenementen georganiseerd.

Green Deal 

Gezien de steeds hardere geluiden voor duurzame consumptie op festivals zullen DGTL Festival, Pleinvrees Festival, De Zon, SWF (Straf_Werk Festival) en Elrow Town Festival allemaal voorzien zijn van een volledig plantaardig menu. Alle drie de festivals vallen onder de hoede van Apenkooi. De organisatie beschouwt het als haar missie om bij te dragen aan de klimaattransitie.

Ook heeft Apenkooi zich aangesloten bij de zogenaamde ‘Green Deal’ voor festivals en andere evenementen. Vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu bestaat er het streven om zoveel mogelijk toekomstige evenementen afval- en uitstootvrij te maken.

Benieuwd naar één van de vleesvrije festivals die deze zomer te zien zijn? Volg deze link voor informatie over tickets en locaties.

Door: Nationale Recreatiegids