Oranjeverenigingen op zoek naar vrijwilligers voor Koningsdag

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Na twee jaar beperkt feest vieren pakt Koningsdag dit jaar weer als vanouds uit. Plekken door heel Nederland zullen volgepakt zijn met vrijmarkten, kleine festivals, kroegfeesten en elk soort oranjekleurig plezier. Voldoende vrijwilligers ontbreken echter op sommige plekken, meldt RTV Utrecht. 

Traditoneel vertier 

Bij veel gemeentes staat er een drukke dag op het programma. De invulling van 27 april varieert sterk per gemeente. Zo zijn er Oranjeverenigingen die voor een meer traditionele viering kiezen. Denk hierbij aan de klassieke kleedjesmarkten, carillonmuziek, tompoezen eten en lokale bandjes.

In de nabijgelegen gemeente Montfoort is het mogelijk om te genieten van veel vertier voor de kinderen. Er zullen springkussen, luchtkussens en een jeugdkindervrijmarkt zijn.

Oranjefestival Renswoude 

In sommige gemeentes hebben de verenigingen het echter grootser aangepakt, met bijvoorbeeld een Oranjefestival van wel 10.000 bezoekers. Een onderdeel van het festival dat in Renswoude wordt gehouden is de Crazy Cross, een kleinere versie van de beruchte Zwarte Cross. Er komen races tussen auto’s en bromfietsen. Voor de kinderen zijn er speciale routes voor kleine quads geregeld. Door de enorme animo zal het feest meerdere dagen duren. Kaarten voor zaterdag zijn al bijna helemaal uitverkocht. 

De Oranjevereniging achter het Oranjefestival kampt nog wel met een vrijwilligerstekort. Ze zoeken nog tussen de 50 en 75 vrijwilligers die bardiensten kunnen draaien of meehelpen met de algemene organisatie. Volg deze link voor meer informatie over het festival. 

Door: Nationale Recreatiegids