Vier Pasen met dit foodtruckfestival bij een historisch fort

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Door heel Nederland zijn forten, bunkers en vestingsteden vrij te bezoeken. Sinds de gebouwen niet meer worden ingezet voor militaire doeleinden werken historici aan het openstellen van deze levende monumenten voor het publiek. Voor fans van geschiedenis én eten organiseert Fort bij Vechten nabij Bunnik op 17 en 18 april een foodtruckfestival genaamd FORT & FOOD. Dit meldt forten.nl.  

Fort bij Vechten 

Fort bij Vechten is één van de grootse forten op de zogeheten Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op dit strategische punt hebben landsgrenzen elkaar eeuwenlang gekruist. In de oudheid hield het Romeinse rijk hier ongeveer op. Waterlinies vormden een cruciale sleutel in de verdediging van Nederland. Dankzij onze beheersing van het water konden gebieden met vijandelijke legers strategisch onder water worden gezet. Aan het einde van de negentiende eeuw is Fort Vechten in haar huidige staat gebouwd. Toen het in 1996 werd overhandigd aan Staatsbosbeheer diende het fort alleen nog als bandenopslag voor Defensie.

Eten 

Op de historische locatie van Fort bij Vechten kun je genieten van ambachtelijke friet, steenoven pizza’s en verschillende burgers. Naast eten zijn er veel activiteiten voor het gezin. Denk aan een plek om geschminkt te worden of een familiespeurtocht.

Pasen

Omdat het festival in het paasweekend valt zijn er verscheidene activiteiten in het thema van de feestdagen. Zo zal er op zondag en maandag van 14:00 tot 16:00 een speurtocht zijn voor eitjes. De beste speurneus kan een gouden ei winnen.

Voor toegang dient men te reserveren. Dat kan hier.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Soldaat kruipt uit een Renault-tank om de effectiviteit van de waterlinie te testen, 1939, Nationaal Archief