Bonaire is dit jaar dé plek voor evenementen en festivals

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vanaf april tot en met december is er veel te doen op het tropische eiland in de Antillen. Tourism Corporation Bonaire meldde dat er dit seizoen veel evenementen plaatsvinden van culinair tot cultureel. Dit meldt Bonaire.nu. 

Een van de evenementen is het Bario Food Festival. Tijdens het evenement kunnen bezoekers genieten van lokale gerechten, meeslepende muziek en fascinerende ceremonies. Het festival wordt gehouden op drie verschillende locaties midden in de wijken.  

Centraal staat dat toeristen meer binding krijgen met de inwoners van Bonaire. Hiermee worden inkomsten opgehaald voor de bewoners. De organisatie wordt verspreid over het jaar geregeld vanuit de betrokken buurtplatforms. Op 2 april in Antriol aan de beurt, op 28 mei Nikiboko, op 30 juli Tera Kòrá en op 10 december Nort'i Saliña.

Andere festivals 

Fans van rum kunnen zich verheugen op de Bonaire Rumweek van 14 tot en met 17 juni. Bezoekers en de lokale bevolking krijgen de kans om de meest uitgebreide rumselectie van het eiland te proeven. Tijdens de week zullen ook cocktailwedstrijden en feesten worden georganiseerd. Vanuit Tourism Corporation Bonaire zal er ook aandacht zijn voor het Rinconfeest en de Simadan oogstparade. Deze vinden plaats op 30 april en 1 mei 2022.

Door: Nationale Recreatiegids