Fries Naaicafé haalt mensen uit sociaal isolement

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het culturele fonds “Iepen Mienskipsfûns” (IMF) heeft een prijs ter waarde van 2028 euro uitgereikt aan een initiatief om vrijwilligers aan het naaien te zetten. Dit meldt de Provincie Friesland. 

In het Friese dorpje Spannum wordt elke twee weken een laagdrempelige bijeenkomst gehouden voor iedereen die interesse toont voor het leren maken en repareren van kledingstukken. Het evenement was in de eerste plaats bedoeld om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Het Café opent echter haar deuren voor iedereen die enthousiast wordt van naaien of breien. Recentelijk werd het gebruikt om 65 kostuums te maken voor een theatervoorstelling over de Friese schrijver Waling Dijkstra. 

Zinvol 

Het IMF probeert bruisende dorpsinitietieven te steunen met competities zoals deze. Volgens de jury van het IMF heeft de het Naaicafé een groot bereik. Na de afgelopen pandemie heeft het velen uit hun sociale isolement kunnen trekken. Het café is een combinatie tussen een maatschappelijk zinvolle tijdsbesteding en een manier om nuttige vaardigheden te leren.

Door: Nationale Recreatiegids