Aerosmith en andere Amerikaanse artiesten durven niet in Europa op tournee

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De eerste Amerikaanse artiesten hebben hun tournee door Europa komende zomer geannuleerd vanwege de coronasituatie. Lionel Richie en Aerosmith durven het niet aan om de shows te laten staan.

Richie laat op Twitter weten dat hij zijn tournee uitstelt. Dat betekent dat de zanger in juli niet op het Nederlandse festival Bospop staat. "Ik hoop dat jullie het begrijpen en dat we elkaar snel zien als we weer veilig bij elkaar kunnen komen."

Covid-19 

Aerosmith heeft zijn tour door Europa in juni en juli geannuleerd. "We zijn de situatie rond Covid-19 blijven monitoren, maar het is door de onzekerheid over de reismogelijkheden, coronarestricties en andere issues duidelijk geworden dat het niet gaat lukken om de tour in die regio te laten doorgaan." De band had geen shows in Nederland gepland staan. Wel zou Aerosmith naar onder meer Engeland, Frankrijk en Spanje reizen.

Shows in Nederland 

In Nederlandse zalen en op festivals staan nog meerdere Amerikaanse artiesten gepland. Zo komt Pearl Jam in juni naar Pinkpop en een maand later naar de Ziggo Dome. Ook onder meer KISS, Red Hot Chili Peppers en Billie Eilish hebben shows in Nederland op hun agenda staan.

Door: ANP